Lotgenoten – bijeenkomsten

Lotgenoten – bijeenkomsten

Je verhaal delen met mensen die je meteen begrijpen omdat zij hetzelfde hebben meegemaakt kan heel fijn zijn. De uiteenlopende lotgenotenbijeenkomsten geven herkenning en begrip. Je kunt vragen stellen aan en tips ontvangen van andere gasten. Er worden ook leuke en fijne momenten gedeeld. Gedeelde smart is halve smart. Hoe fijn is dat!

Naast de verschillende thema’s bieden wij ook bijeenkomsten voor specifieke (leeftijds)groepen, zoals

  • Mannen
  • Jongvolwassenen van 20 – 40 jaar
  • Carma Kidsclub voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
  • Young Carma voor kinderen van 8 t/m 16 jaar
  • Bijeenkomsten speciaal voor 40-ers & 50-ers

Wat als je niet meer beter wordt

Jaarlijks krijgen duizenden mensen met kanker te horen dat ze (waarschijnlijk) niet meer beter zullen worden. Sommige mensen horen dit direct bij de diagnose of kort daarna, anderen na (jarenlange) behandeling. De bijeenkomst ‘Wat als je niet meer beter wordt?’ is er op gericht om op een ongedwongen manier met elkaar van gedachten te wisselen. Tietsje van der Linden-Ypma (coach) en Pamela Breas-Bakker (voormalig huisarts) begeleiden het gesprek.

“Contact met lotgenoten is heel fijn, daar kan geen psycholoog tegenop.”

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Borstkanker bijeenkomst

Wanneer je hoort dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Veel mensen die borstkanker hebben (gehad) hebben behoefte aan lotgenotencontact. In de huiselijke sfeer van Carma, kun je je verhaal en ervaringen delen. Je kunt van elkaar leren en tips uitwisselen. De herkenning en daarmee erkenning wordt vaak genoemd en gewaardeerd. De bijeenkomst is voor mensen die net de diagnose hebben gekregen, in behandeling zijn of ver na afronding van de medische behandeling. Iedereen is welkom.

De bijeenkomst wordt meerdere keren per jaar gehouden.

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Werk & kanker 

Je bent weer aan het werk en nu?
Hoe bewaak je de juiste balans?
Hoe ga je om met vermoeidheid?
Stel je niet te hoge eisen aan jezelf?

Herken je deze vragen nu je weer aan het werk bent of gaat? We hebben tijdens deze bijeenkomst een leuke opzet gericht op het delen van ervaringen. We kunnen je ook attenderen op de mogelijkheden die er zijn voor professionele ondersteuning, maar deze avond is echt gericht op het contact met mensen in een vergelijkbare situatie. Het vinden van herkenning, je ervaringen delen en bespreken kan heel waardevol zijn.

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Prostaatkanker bijeenkomst

In samenwerking met Reinier HAGA Prostaatkankercentrum en ProstaatKankerStichting organiseren wij een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. Samen kun je ervaringen uitwisselen, herkenning vinden en jouw vragen stellen aan de urologisch oncologieverpleegkundige uit het HagaZiekenhuis. De bijeenkomst wordt begeleid door lotgenoten van de Prostaatkankerstichting. Je bent van harte welkom om lotgenoten te ontmoeten.

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Rondetafelgesprek voor nabestaanden

Wie begrijpt je beter dan iemand die ook een dierbare verloren is. Tijdens deze bijeenkomst kun je ervaringen delen en (h)erkenning bij elkaar vinden. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van een thema. Het maakt niet uit of het verlies kort of iets langer geleden is geweest, welkom!

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.