Ontspannen en verwennen

Massage bij kanker

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: Massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van massage. Ook in ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker steeds vaker in gezet.

Overleg vooraf met je behandeld arts over massage bij kanker.

  • Stoelmassage  De 20 – 30 minuten durende massage wordt over de kleding gegeven en wordt verzorgt door René den Broeder Eigen bijdrage €5,-
  • Lichaamsmassage  Martin Wolf en Mirjam Dekker-de Wilde geven deze lichaamsmassage op de blote huid waarbij warme massage-olie, eventueel verrijkt met etherische olie, gebruikt worden. Deze geurige etherische oliën hebben een direct merkbare werking op de gemoedstoestand en de lichamelijke conditie. Je kunt hierbij kiezen uit onderbeen/voetmassage of schouder/rugmassage & armmassage. Eigen bijdrage €5,-
  • Voetreflexzonemassage Door de reflexzones op de voeten of handen te masseren kan je via die zones het hele lichaam bereiken. Het uitgangspunt is het zelfhelende vermogen te activeren, het bereiken van een natuurlijk evenwicht in het gehele lichaam en ondersteunen de natuurlijke processen. De methode is veilig en heeft geen bijwerkingen.
    Je kunt je aanmelden een massage van 30 minuten gegeven door Hannah de Graaf – van der Staaij. Eigen bijdrage €10,-
    Deze massage is voor mensen die ziek zijn of herstellend van kanker.

Kijk in het Programma voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Stoelyoga 

Yoga voor mensen met kanker of die daarvan herstellende zijn. Als je te maken krijgt met de diagnose kanker staat je wereld op z’n kop. Dan is het fijn om, naast de medische behandeling, te kunnen ontspannen in een veilige omgeving met mensen die door hetzelfde proces heen gaan. De aangepaste vorm van yoga is ontwikkeld om ondersteuning te bieden bij het herstel- en verwerkingsproces van kanker, zowel tijdens als na de medische behandeling.

Iedere dinsdag van 10.30 – 11.30 uur

Kijk in het Programma voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

 

Adem en ontspanningsles

Tijdens de adem – en ontspanningslessen leer je ademhalingstechnieken die zich richten op het natuurlijk ademhalen en het creëren van meer rust in je hoofd, gevoelens en lichaam. Op een nuchtere en zeker niet zweverige manier. De les wordt verzorgd door Leon van Velden.

Ademen. Het gaat zo vanzelf dat je er gedurende de dag niet bij stilstaat dat je ademt, laat staan hoe je ademt. Dat je ademhaling belangrijk is, spreekt voor zich. Maar ook de manier waarop je ademt heeft grote invloed op hoe je je voelt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Aan de hand van ademhalingsoefeningen ga je zelf het belang van een juiste ademhaling ervaren.Naast de aandacht op de ademhaling laat Leon je ook kennis maken met mediteren. Meditatie kan je helpen om meer in het moment te leven. En door je meer bewust te zijn van het nu maak je je automatisch minder zorgen over het verleden en de toekomst. Mensen die beginnen met mediteren ervaren vaak al snel een gevoel van kalmte en rust in het hoofd. En mediteren biedt nog heel veel andere wetenschappelijk bewezen voordelen.

Je kunt kiezen voor liggen op een matje of zitten op een stoel. De les wordt verzorgd door Leon van Velden.
De les is (gezien de beperkte plekken) in eerste instantie voor mensen die zelf ziek zijn of herstellend van kanker.
Ben jij benieuwd wat deze adem- en meditatieles jou kan bieden? Probeer het een keer en we zien je graag bij Carma!

Iedere vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur

Kijk in het Programma voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Oncologieochtend in Reset Spa

Reset Spa organiseert in samenwerking met Carma iedere eerste dinsdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur een oncologieochtend. Je kunt genieten van de wellness met o.a. finse sauna, infraroodcabine, stoombad of een uur floaten in een zee van rust. 1 Uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap. Wil je graag deelnemen en kom je voor het eerst naar de spa? Overleg dan altijd met je behandelend arts.

Wellness tarief           p.p per uur: € 22,50
Floaten                        p.p per uur: € 22,50 (dit zijn aangepaste tarieven voor de oncologieochtend)

Iedere eerste dinsdag van de maand van 9:00 – 12:00 uur
Locatie: Secretaris Verhoeffweg 17b, 2671 HT Naaldwijk

Kijk in het Programma voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Carmakoor

Zingen verbindt, zingen maakt blij en zingen geeft je een betere kwaliteit van leven. In de even weken komt het Carmakoor op maandagochtend bij elkaar. Je hoeft geen ervaring te hebben en je kunt zonder aanmelden binnenkomen om mee te zingen. Plezier in zingen met elkaar staat voorop!

Iedere maandagochtend in de even weken 11.00 – 12.30 uur

Kijk in het Programma voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.