Ontspannen en verwennen

Massage bij kanker

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: Massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van massage. Ook in ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker steeds vaker in gezet.

Overleg vooraf met je behandeld arts over massage bij kanker.

  • Stoelmassage  De 20 – 30 minuten durende massage wordt over de kleding gegeven en wordt verzorgt door René den Broeder
  • Lichaamsmassage  Martin Wolf geeft deze lichaamsmassage op de blote huid waarbij warme etherische olie gebruikt worden. Deze geurige plantaardige oliën hebben een direct merkbare werking op de gemoedstoestand en de lichamelijke conditie. Je kunt hierbij kiezen uit onderbeen/voetmassage of schouder/rugmassage & armmassage.
  • Reflexzonemassage Door de reflexzones op de voeten of handen te masseren kan je via die zones het hele lichaam bereiken. Het uitgangspunt is het zelfhelende vermogen te activeren, het bereiken van een natuurlijk evenwicht in het gehele lichaam en ondersteunen de natuurlijke processen. De methode is veilig en heeft geen bijwerkingen.
    Je kunt je aanmelden voor een kennismakingsmassages van 30 minuten per persoon door een therapeut aangesloten bij V.N.R.T, Vereniging voor Nederlandse Reflexzonetherapeuten.

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Oncologieochtend in Reset Spa

Reset Spa organiseert in samenwerking met Carma iedere eerste dinsdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur een oncologieochtend. Je kunt genieten van de wellness met o.a. finse sauna, infraroodcabine, stoombad of een uur floaten in een zee van rust. 1 Uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap. Wil je graag deelnemen en kom je voor het eerst naar de spa? Overleg dan altijd met je behandelend arts.

Wellness tarief           p.p per uur: € 22,50
Floaten                        p.p per uur: € 22,50 (dit zijn aangepaste tarieven voor de oncologieochtend)

Iedere eerste dinsdag van de maand van 9:00 – 12:00 uur
Locatie: Secretaris Verhoeffweg 17b, 2671 HT Naaldwijk

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Carmakoor

Zingen verbindt, zingen maakt blij en zingen geeft je een betere kwaliteit van leven. In de even weken komt het Carmakoor op donderdagochtend bij elkaar. Je hoeft geen ervaring te hebben en je kunt zonder aanmelden binnenkomen om mee te zingen. Plezier in zingen met elkaar staat voorop!

Iedere donderdagochtend in de even weken 10.00 – 12.00 uur

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Klankschalen

De diepe tonen en trillingen van klankschalen laten je ontspannen en geven rust in je hoofd. Ervaar zelf wat de meditatieve klanken van deze mooie schalen met jou doen. De les bevat ook meditatieoefeningen.

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.

Yoga 

Yoga voor mensen met kanker of die daarvan herstellende zijn. Als je te maken krijgt met de diagnose kanker staat je wereld op z’n kop. Dan is het fijn om, naast de medische behandeling, te kunnen ontspannen in een veilige omgeving met mensen die door hetzelfde proces heen gaan. De aangepaste vorm van yoga is ontwikkeld om ondersteuning te bieden bij het herstel- en verwerkingsproces van kanker, zowel tijdens als na de medische behandeling.

Iedere dinsdag van 10.30 – 11.30 uur

Kijk in de Agenda voor de geplande data, graag vooraf aanmelden.