Nieuws Ervaringen 3 daagse Retraite in Frankrijk

Ervaringen 3 daagse Retraite in Frankrijk

3 oktober 2021

Hier lees je enkele ervaringen van gasten die hebben deelgenomen aan de retraite speciaal voor Carma en NaZorg Westland:

Retraite betekent letterlijk terugtrekken, even weg van alles en de rust vinden. Dat is precies wat we gedaan hebben:
Onze reis, onder begeleiding van (wandel)coaches Jose en Marianne, ging naar een prachtige oude boerderij in Noord-Frankrijk waar we gastvrij werden ontvangen. Het was heerlijk om er even helemaal tussenuit te zijn in de prachtige natuur. De combinatie van wandelen en stilte, de prachtige metaforen uit de natuur en bezinningsmomenten hebben gemaakt dat we afstand konden nemen van de dagelijkse hectiek en hebben we de tijd genomen om dicht bij onszelf te komen en na te denken over de dingen die er werkelijk toe doen.
Daarnaast werden we heerlijk verzorgd qua eten en drinken en was er voldoende tijd om te genieten van het prachtige weer, het zwembad, de tuin of heerlijk te rusten 

Het heeft mij persoonlijk de ruimte gegeven om even afstand te nemen van mijn ziekte en inzicht te geven in de dingen die er voor mij echt toe doen. Ik had het niet willen missen!
Els 

We hebben drie heerlijke retraitedagen gehad net over de grens in Frankrijk. De afstand was goed te doen, gedeeltelijk snelweg, gedeeltelijk binnendoor. Het is binnen 4 uur te rijden, de reis begint bij huis, je reistempo bepaal jezelf. We logeerden in een leuk Bed & Breakfast, gerund door een lief echtpaar, Edward en Wil (westlanders) in een hele mooie en rustige omgeving.
We kwamen in een warm bad, het eten werd volledig verzorgd en was erg lekker, de bedden waren opgemaakt. We kregen gelijk een welkom thuis gevoel. Wat hebben we gedaan:
Even stilstaan bij jezelf, proberen afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen.
Hoe bereik je dat:
– We hebben een stiltewandeling gemaakt, in deze mooie omgeving geeft dat een hoop rust
– We hebben getekend
– We hebben opdrachten gedaan om dichter bij jezelf te komen
– We hebben gepraat met elkaar en ervaringen gedeeld, dat voelde heel goed

Wat betekent dat voor ons:
Het heeft ons een goed gevoel gegeven want je mag zijn wie je bent “met al je onvolmaaktheden”.
We hebben veel plezier gehad, en er was vooral herkenning en erkenning.
Er was veel bewondering voor elkaar
We zijn dankbaar dat Carma dit mogelijk heeft gemaakt en onze omgeving ons hierin heeft vrijgelaten en gesteund.
Veel dank ook aan (wandel) coaches Marianne en José voor de voortreffelijke begeleiding. Niets was hun te veel en waren een warm luisterend oor voor als je ergens over wilde praten.
Irene & Anneke