Over Carma

Over Carma

 

Wat doet Carma

Wat kun je bij ons vinden? Warmte, begrip, ontspanning, informatie en nog veel meer.

           “Het lucht echt op dat ik mijn verhaal kan delen. Hier kan ik alles zeggen.”

“Het is heel fijn om met een lotgenoot te kunnen praten (daar kan geen ‘psycholoog’ tegenop)”

Wie begrijpt je beter dan iemand die in een vergelijkbare situatie zit?!

“Ik vond het moeilijk om de eerste stap te zetten, maar het viel mij 100% mee”

Carma heeft een heel fijn team van vrijwilligers die veelal uit ervaring weten wat kanker echt met je doet. Zij bieden je graag een luisterend oor, dat kan in een groep met andere gasten of in een 1-op-1 gesprek. Je bent ook van harte welkom voor ontspanning en informatie. Er zijn informatiebijeenkomsten en diverse activiteiten zoals yoga, massage, wandelen, creatieve workshops, schrijfavonden etc. Kijk voor het volledige programma onder Programma.
Zo bieden wij ondersteuning aan mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook aan hun familieleden, vrienden en nabestaanden. Ervaar wat Carma voor jou kan betekenen!

          “Warme ontvangst, huiselijke sfeer.”

          “Super vriendelijke mensen die je een warm hart toedragen en een luisterend oor bieden.

          “Echt een moment voor mezelf.”

Er zijn speciale lotgenotenbijeenkomsten; bijvoorbeeld voor jongvolwassenen, mannen, nabestaanden, mensen met borstkanker en mannen met prostaatkanker. Voor kinderen is er Young Carma en Carma Kidsclub.

Het kan een drempel zijn om voor het eerst naar Carma te komen, maar het is goed om te weten dat zodra gasten binnen zijn, de warme huiselijke sfeer wordt benoemd. Kom je alleen om je verhaal te delen of wekelijks voor een activiteit? Alles is goed, wat jij wilt.

“Super fijn dat er een plek is waar ik kan komen als ik daar behoefte aan heb”


Ontstaan van Carma

De naam Carma komt van de twee initiatiefneemsters: Carla Witmans en Marie-José Persoon. Zij deden in 2009 als survivor mee aan de SamenLoop voor Hoop en ervaarden hoe fijn en belangrijk het is om je verhaal te kunnen delen met iemand die je begrijpt. Vervolgens ontstond het idee voor een centrum voor kankerpatiënten en hun naasten in Westland. Samen met andere enthousiaste en deskundige vrijwilligers zijn zij aan dit plan gaan werken. In januari 2011 is Carma gestart. De naam Carma is dan ook een symbolisch eerbetoon aan de initiatiefneemsters.

Carma werkt samen

Vrijwilligers van Carma zijn ook aanwezig op de oncologie afdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij bieden ook daar een luisterend oor, tijd en onverdeelde aandacht aan de patiënten.
Het centrum wordt door verschillende gezondheid gerelateerde organisaties gebruikt. Onder andere de vrijwilligers van palliatieve thuiszorg Beukenrode organiseren er hun nascholingsavonden.
Carma organiseert samen met de ProstaatKanker Stichting en het Haga Ziekenhuis lotgenotenbijeenkomsten. Al jaren bestaat er een goede samenwerking met Debora (Delft) zo versterken wij elkaar.

IPSO

Carma is lid van IPSO, brancheorganisatie voor centra voor leven met en na kanker.

IPSO heeft in 2012 een klachtenregeling vastgelegd voor cliënten/gasten van bij IPSO aangesloten centra, waaraan Carma zich conformeert. Bekijk ook onze interne klachtenregeling.