Over Carma

Over Carma

 

Wat doet Carma

Wat kun je bij ons vinden? Warmte, begrip, ontspanning, informatie en nog veel meer.

           “Het lucht echt op dat je zo naar mij luistert en ik mijn verhaal delen. Bij jou kan ik alles zeggen.”

“Het is heel fijn om met een lotgenoot te kunnen praten (daar kan geen ‘psycholoog’ tegenop)”

Wie begrijpt je beter dan iemand die in een vergelijkbare situatie zit?!

“Ik vond het moeilijk om de eerste stap te zetten, maar het viel mij 100% mee”

Bij Carma ben je van harte welkom voor een luisterend oor en gesprek met mensen die ook met de ziekte kanker te maken hebben, maar ook voor ontspanning en informatie. Er zijn informatiebijeenkomsten en diverse activiteiten zoals massage, wandelen, yoga, creatieve workshops, schrijfavonden etc. Kijk voor het volledige programma onder activiteiten.

“Warme ontvangst, huiselijke sfeer.”
“Super vriendelijke mensen die je een warm hart toedragen en een luisterend oor bieden.
“Echt een moment voor mezelf.”

Zo bieden wij ondersteuning aan mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook aan hun familieleden, vrienden en nabestaanden. Ervaar wat Carma voor jou kan betekenen.

Er zijn speciale lotgenotenbijeenkomsten; bijvoorbeeld voor jongvolwassenen, mannen, nabestaanden, mensen met borstkanker en mannen met prostaatkanker. Voor kinderen is er Young Carma en Carma Kidsclub.

Het kan een drempel zijn om voor het eerst naar Carma te komen, maar het is goed om te weten dat zodra gasten binnen zijn, de warme huiselijke sfeer wordt benoemd. Kom je alleen om je verhaal te delen of wekelijks voor een activiteit? Alles is goed, wat jij wilt.


“Super fijn dat er een plek is waar ik kan komen als ik daar behoefte aan heb”


Ontstaan van Carma

De naam Carma komt van de twee initiatiefneemsters: Carla Witmans en Marie-José Persoon. Zij deden in 2009 als survivor mee aan de SamenLoop voor Hoop en ervaarden hoe fijn en belangrijk het is om je verhaal te kunnen delen met iemand die je begrijpt. Vervolgens ontstond het idee voor een centrum voor kankerpatiënten en hun naasten in Westland. Samen met andere enthousiaste en deskundige vrijwilligers zijn zij aan dit plan gaan werken. In januari 2011 is Carma gestart. De naam Carma is dan ook een symbolisch eerbetoon aan de initiatiefneemsters.

Carma werkt samen

Soms kan er behoefte zijn aan wat meer ondersteuning op het psychosociale vlak, dan is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Han den Dekker (psycholoog) of Tietsje van der Linden (coach) die verbonden zijn aan Carma. Voor gasten van Carma wordt een gereduceerd tarief gerekend.

Vrijwilligers van Carma zijn ook aanwezig op de oncologie afdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zij bieden ook daar een luisterend oor, tijd en onverdeelde aandacht aan de patiënten.
Het centrum wordt door verschillende gezondheid gerelateerde organisaties gebruikt. De vrijwilligers van palliatieve thuiszorg Beukenrode organiseren er hun nascholingsavonden. Vereniging OOK (Ouders van een Overleden Kind) organiseert bijeenkomsten voor haar leden.
Carma organiseert samen met de ProstaatKanker Stichting en het Haga Ziekenhuis lotgenotenbijeenkomsten. Al jaren bestaat er een goede samenwerking met de Inloophuizen Haaglanden (Den Haag) en Debora (Delft) zo versterken wij elkaar.

Ons team

Carma is trots op haar enthousiaste team van vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben allemaal een door IPSO* gecertificeerde basistraining gevolgd.

De gastvrouwen en gastheren staan altijd klaar voor de gasten en maken mooie plannen voor activiteiten en evenementen. Ook ‘achter de schermen’ zijn vrijwilligers actief en daar zijn we enorm blij mee.

*IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) is de brancheorganisatie voor centra voor leven met en na kanker. 

Psycho-sociale ondersteuning en advisering

Kanker in je leven, hoe ga je hier mee om? Ieder mens heeft zijn eigen manier van omgaan met problemen en heftige gebeurtenissen: gewoon doorgaan, negeren, vermijden, het actief aanpakken, oplossen, afleiding, sociale steun zoeken of het juist bij je zelf houden.

Voor psycho-sociale ondersteuning en advisering kun je via Carma een afspraak maken met Tietsje van der Linden-Ypema (coach) of Han den Dekker (psycholoog) en ontvang je informatie over de aangepaste tarieven.

Wij zoeken op dit moment

Carma is op zoek naar enthousiaste gedreven vrijwilligers. Als vrijwilliger word je onderdeel van ons team en doe je mee aan alle activiteiten in en rondom het centrum. Heb je interesse? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Vrijwilliger namens Carma in het Reinier de Graaf of Haga Ziekenhuis

Wil jij patiënten op de afdeling oncologie extra ondersteunende zorg bieden in de vorm van een luisterend oor en extra aandacht? Wil jij indien de…

Bekijk vacature
Vrijwilliger gastvrouw/gastheer

Zoek jij een manier om mensen te helpen de kwaliteit van leven te verbeteren? Word gastvrouw of gastheer bij Carma!

Bekijk vacature

Jaarverslagen

Gezien het samengaan van Inloophuis Carma en NaZorg Westland tot Carma – centrum voor leven met en na kanker, is het jaarverslag van het laatste jaar dat NaZorg Westland een aparte organisatie was, toegevoegd.

Beleidsplan

Beleidsplan 2022 – 2025 Download PDF

Jaarverslag

Jaarverslag 2021 Download PDF
Jaarverslag 2021 NaZorg Westland Download PDF
ANBI Format bij jaarverslag 2020 Download PDF
Jaarverslag 2020 Download PDF
Jaarverslag 2019 Download PDF

IPSO

Carma is lid van IPSO, brancheorganisatie voor centra voor leven met en na kanker.

IPSO heeft in 2012 een klachtenregeling vastgelegd voor cliënten/gasten van bij IPSO aangesloten centra, waaraan Carma zich conformeert. Bekijk ook onze interne klachtenregeling.