Ondersteuningsconsulent

Ondersteuningsconsulent

         “Dankbaarheid is het beste woord dat ik kan gebruiken voor alle hulp!”

Wanneer jij of je naasten te maken krijgen met kanker komt er veel op je af. Het is een angstige en onzekere periode. Je wereld staat letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Ook jaren later kun je nog last hebben van de gevolgen van je behandeling. Hoe is je veerkracht om met zo’n situatie om te gaan en weer sterker te worden.

Diane van Lier is de ondersteuningsconsulent van Carma. Ze gaat met jou in gesprek om zo inzicht en overzicht te krijgen in je situatie. Dit kan voor, tijdens en na je behandeling. Door vooraf of tijdens het intake gesprek de vragenlijst Positieve Gezondheid in te vullen helpt dit je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Het is een middel waarbij het niet gaat om de scores, maar om het verhaal daarachter. Er komen allerlei onderwerpen aan de orde zoals emoties, gezin, vermoeidheid, seksualiteit, werk, dagelijkse bezigheden. Samen met jou wordt er gekeken wat er goed gaat, wat je zou willen veranderen en of je behoefte hebt aan gespecialiseerde oncologische ondersteuning. Het streven is om de zorg zo dicht mogelijk bij jou in de regio te realiseren. Wat je vragen ook zijn, er wordt hulp geboden waar jij behoefte aan hebt.

         “Ik ben blij dat ik nazorg heb ontvangen. Ik mag altijd contact opnemen, dat is fijn,
          omdat je je dan niet zo alleen voelt staan”

De ondersteuningsconsulent vormt de verbinding tussen cliënt en de zorgprofessionals. Zij is het vaste aanspreekpunt en heeft het overzicht van alle ondersteunende zorg en mogelijkheden van bv. fysiotherapeut tot zorg in het ziekenhuis en van gemeente tot welzijnsorganisatie. Dit zorgt voor een betere samenwerking en afstemming van professionals rondom de cliënt. Deze samenwerking dient te leiden tot een betere kwaliteit van leven rond en na de behandeling van kanker.
De Westlandse Sociale kaart, bestaande uit een overzicht van gespecialiseerde zorgprofessionals binnen gemeente Westland, is een hulpmiddel gehanteerd om het netwerk te vormen.

Dankzij sponsoren kunnen wij de geboden hulp voor iedereen toegankelijk maken. Voor meer informatie of wil je een afspraak maken bel dan: 06 24540197 of mail naar: diane@carmacentrum.nl


“Dank je wel voor je luisterend oor. Ik vond het erg prettig. Dank voor je handvatten, ik ga er gebruik van maken”.

 

NaZorg Westland en Inloophuis Carma zijn per 01-01-2022 samen gegaan.