Activiteiten Training Gezonde Zelfzorg

Training Gezonde Zelfzorg

Training Gezonde Zelfzorg 

In deze training leer je jezelf beter kennen en gezonder te zorgen voor wat goed is voor jou. 

Kanker krijgen heeft grote impact op je leven. Het roept allerlei gevoelens op. Het verstoort je evenwicht vaak grondig. Het kan sterke onzekerheid oproepen. Betekent, in ieder geval tijdelijk, dat je te maken hebt met verlies van gezondheid en activiteit. Het kan zijn, dat je te maken krijgt met klachten als spanning en stress, vermoeidheid, somberheid, pijn, boosheid en verdriet en piekeren. Kortom, je leven kan flink uit balans raken. 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de Mindfulness- en Zelfcompassie-oefeningen die we doen in deze training, stress helpen verminderen en je veerkracht en weerbaarheid vergroten. Bovendien versterken ze je immuunsysteem en hebben de oefeningen een positief effect op verschillende lichamelijke en psychische klachten. 

Inhoud/ werkwijze training: Tijdens deze vaardigheidstraining worden in 6 bijeenkomsten verschillende Mindfulness- en Zelfcompassie-oefeningen aangeleerd om meer zelfbewustzijn en beter zelfzorg te ontwikkelen. Ook worden er meerdere educatieve thema’s behandeld zoals: zelfcompassie en perfectionisme, hoe herken je en ga je om met stress, de kracht van gedachten, grenzen, goed zorgen voor jezelf en de automatische piloot. Verder is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

De training wordt verzorgd door Han den Dekker, erkend mindfulnesstrainer en psycholoog (eigen praktijk met ruim 20 jaar ervaring) 

Data van de 6 bijeenkomsten: donderdag 19 & 26 sept, 3, 10, 17 & 24 oktober 

Tijd: 13.15 – 14.30 uur 

Voor wie: Iedereen die geraakt is door kanker dus ook naasten zijn welkom 

Gevraagde investering: De ruimte en intentie om meerdere keren per week zelf thuis (20-30 min) de geleerde oefeningen zelf te doen om daadwerkelijk nieuwe vaardigheden te kunnen aanleren. 

Kosten: € 90 pp voor gehele training van 6 bijeenkomsten 

Han den Dekker is erkend Mindfulnesstrainer VMBN categorie 1 en werkgevers willen (hierom) vaak ook bijdragen in de kosten van een dergelijke training(uit potje opleidingsmiddelen of op advies van huisarts/ bedrijfsarts). 

Gun jezelf deze training! Meld je aan via aanmelden@carmacentrum.nl of via onderstaand formulier. 

Beschikbare data: 19 September 2024, 26 September 2024, 3 Oktober 2024, 10 Oktober 2024, 17 Oktober 2024, 24 Oktober 2024.

Meld je aan voor deze activiteit

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Selecteer activiteit
  • Selecteer datum
  • Bericht