Activiteiten Interactieve boeklezing ‘Ik leef! Doorleven na je kankerbehandeling.’

Interactieve boeklezing ‘Ik leef! Doorleven na je kankerbehandeling.’

Over omgekeerde bucketlisten, de confrontatie met je eindigheid en de terugkeer naar het ‘gewone’ leven.

Steeds meer mensen hebben nog een leven na hun kankerdiagnose. Dat is goed nieuws! Maar het levert ook weer nieuwe vragen op. Doorleven: hoe doe je dat? Je blik op het leven is misschien veranderd, je lijf is niet meer zoals voorheen. Hoe keer je terug naar je werk? En hoe zit het met die vrienden, snappen die je nog?

Donderdag 18 april van 19.30 – 21.00 uur verzorgt schrijfster Erna Oosterveen een interactieve boeklezing over haar boek ‘Ik leef! Doorleven na je kankerbehandeling.’ Voor dit boek interviewde ze 50 mensen van verschillende leeftijden en met verschillende soorten kanker over de impact van kanker op hun leven. Hoe pakten zij de draad weer op?

Deze avond is voor iedereen die meer wil weten over de impact van kanker op het leven en vooral over de draad weer oppakken na de diagnose. Voor (ex)patiënten, maar ook voor hun naasten of andere betrokkenen, zoals werkgevers en collega’s. Zij vragen zich af: hoe ga ik om met die collega of vriend, wat kan ik vragen en wat niet?

Een diagnose en de behandeling daarna kan impact hebben op allerlei delen van het leven. Fysiek, psychisch, binnen het gezin, op relaties en vriendschappen en op het werk. Het herstellen en de draad van het leven weer oppakken kan voor mensen een behoorlijke uitdaging zijn van tijd tot tijd. Hoe doe je dat: verder leven? Hierover gaan we met elkaar in gesprek.

Want doorleven na de diagnose en behandeling vraagt soms nogal wat. Van degene om wie het gaat, maar ook van naasten, werkgevers en behandelaars. In het boek staan daarom niet alleen tips voor (ex) patiënten, maar ook voor de omgeving.

Erna Oosterveen is ervaringsdeskundige en coacht mensen die te maken hebben met kanker en andere levenssituaties waarna je jezelf moet herpakken. Ze werkt als zelfstandig (wandel)coach, trainer en tekstschrijver. Zij vertelt over de totstandkoming van het boek en over de belangrijkste thema’s daarin. Daarnaast zal ze enige verdieping bieden door middel van opdrachten, inspelend op de behoefte van de aanwezigen.

Meld je vooraf aan via aanmelden@carmacentrum.nl of via onderstaand formulier.

Beschikbare data: 18 April 2024.

Meld je aan voor deze activiteit

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Selecteer activiteit
  • Selecteer datum
  • Bericht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.