Activiteiten Adem- en ontspanningsles

Adem- en ontspanningsles

Tijdens de adem – en ontspanningslessen leer je ademhalingstechnieken die zich richten op het natuurlijk ademhalen en het creëren van meer rust in je hoofd, gevoelens en lichaam. Op een nuchtere en zeker niet zweverige manier. De les wordt verzorgd door Léon van Velden.
Onderaan de tekst lees je de ervaring van een gast.Ademen. Het gaat zo vanzelf dat je er gedurende de dag niet bij stilstaat dat je ademt, laat staan hoe je ademt. Dat je ademhaling belangrijk is, spreekt voor zich. Maar ook de manier waarop je ademt heeft grote invloed op hoe je je voelt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Aan de hand van ademhalingsoefeningen ga je zelf het belang van een juiste ademhaling ervaren.Naast de aandacht op de ademhaling laat Leon je ook kennis maken met mediteren. Meditatie kan je helpen om meer in het moment te leven. En door je meer bewust te zijn van het nu maak je je automatisch minder zorgen over het verleden en de toekomst. Mensen die beginnen met mediteren ervaren vaak al snel een gevoel van kalmte en rust in het hoofd. En mediteren biedt nog heel veel andere wetenschappelijk bewezen voordelen.

Je kunt kiezen voor liggen op een matje of zitten op een stoel.
De les is (gezien de beperkte plekken) in eerste instantie voor mensen die zelf ziek zijn of herstellend van kanker.
Ben jij benieuwd wat deze adem- en meditatieles jou kan bieden? Probeer het een keer en we zien je graag bij Carma!

Eigen bijdrage €5,- (contant of via QR code)
Meld je aan via aanmelden@carmacentrum.nl of via onderstaand formulier.

Ervaring gast:
“Vrijdagochtend was ik bij Carma en zag ik Leon binnenkomen om een adem- en ontspanningsles te geven. Dit is een zinvolle activiteit in het programma van Carma. Ik ben nu 5 jaar onder behandeling en bij vele onderzoeken en behandelingen heeft dit mij veel ondersteund om het rustiger te kunnen ondergaan. Bijv bij een CT scan maar vooral bij de MRI scan. Ik sluit dan wel mijn ogen en ga bewust naar de buikademhaling. Diepe ademhaling geeft meer ontspannen dan borstademhaling. Dan probeer ik uit mijn gedachten te komen. Het helpt mij daarbij om naar een plek te gaan waar ik mij helemaal thuis voel. Bijv op een luchtbedje op een Italiaans meer. En voor je het weet is de behandeling of het onderzoek voorbij. Echt een aanrader om deze cursus te volgen ter ondersteuning tijdens je behandelingen! Verplegers zeggen regelmatig, wat lag u er rustig bij 😀.”

Beschikbare data: 19 April 2024, 26 April 2024.

Meld je aan voor deze activiteit

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Selecteer activiteit
  • Selecteer datum
  • Bericht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.